Voorstelling: ‘VOLGENDE X’

NIEUWE HUISKAMERPRODUCTIE VAN “DE BLAUWE FENIKS”

… een ‘geestige’ komedie…
Na de succesvolle voorstelling “Onder Het Melkbos” van Dylan Thomas, keert acteur/theatermaker Nico Meurs terug met de solo: “VOLGENDE X”.

Deze bekroonde tekst uit 1993 is van de Engelse schrijver Ron Aldridge.
Nico Meurs heeft het voor deze Nederlandse versie opnieuw vertaald en bewerkt. Het resultaat is een ‘tragi-komische’ solo van ruim een uur. De voorstelling zit vol: humor, vaart en ontroering; is zowel beklemmend, als ook grappig en diep-menselijk. Maar bovenal kent “VOLGENDE X” een aantal zeer onverwachte ‘plot-twists’ die de toeschouwer op het puntje van de stoel zal laten zitten!

“VOLGENDE X”: Een voorstelling over: noodlot, dromen, wachten, liefde én ‘keepen in het eerste van AZ’!

Korte inhoud:
Een man alleen in een verlaten wachtruimte van het ziekenhuis wacht gespannen af of zijn vrouw Maaike, die een auto-ongeluk heeft gehad, nog uit haar coma zal ontwaken. Ondertussen doodt hij de tijd met: verhalen, grappen, liedjes, imitaties, anekdotes, bespiegelingen en herinneringen… Langzamerhand kom je meer-en-meer te weten over zijn leven en over de toedracht van het ongeluk.

Nico Meurs (Alkmaar, 1970) studeerde in 1994 af aan de Toneelschool Amsterdam. Hij is verbonden aan Theaterstichting De Blauwe Feniks en Theatergroep ALKmaar (TALK). Daarnaast is hij ook als gast-acteur te zien bij andere gezelschappen.