Voorstelling: ‘Het Laatste Kievitsei’

Drie halfbroers worden door de plotselinge dood van hun moeder meedogenloos op zichzelf teruggeworpen. Na deze ingrijpende gebeurtenis, ontstaan al snel de eerste haarscheurtjes in een bestaan dat eerst zo zeker leek…

Vanaf 2021 speelt theaterstichting De Blauwe Feniks de komedie ‘Het Laatste Kievitsei’ van toneelgroep het Volk. In dit stuk staat ‘het mannenlijk onvermogen’ centraal. De oorspronkelijke makers ‘Het Volk’ wonnen er in 1992 de prestigieuze prosceniumprijs mee. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan die persoon, instantie of groep die een wezenlijke bijdrage geleverd heeft aan: regie, decor, kostumering, dramaturgie, muzikale ondersteuning et cetera binnen het Nederlands theater.

Sinds 2019 speelt De Blauwe Feniks (DBF) met veel succes door het hele land ‘huiskamervoorstellingen’.

Het concept van zo’n ‘huiskamervoorstelling’ is eigenlijk heel simpel:
de geïnteresseerde ‘gastheer’ of ‘gastvrouw’ nodigt familie, vrienden en kennissen uit en wij komen het stuk in deze setting voor hen spelen.

Het publiek zit, op minimaal 1,5 meter, vlak bij de acteurs en dat levert een unieke en spannende ervaring op die niet te vergelijken is met een ‘gewone schouwburg-voorstelling’!

Het Laatste Kievitsei zal niet enkel & alleen in huiskamers opgevoerd worden, zo kan de voorstelling ook gespeeld worden in kleinere (theater)zalen, klaslokalen, bedrijfsruimtes, kerken, buurthuizen etc..

Corona-vriendelijk!

Uiteraard houden wij in deze vreemde, theater-onvriendelijke, corona-tijden rekening met de veiligheid van ons publiek. Zo zorgen wij dat er altijd een afstand van minimaal 1,5 meter is tussen spelers en publiek, wordt iedereen vriendelijk verzocht gebruik te maken van de door ons beschikbaar gestelde handgel, en zit ‘niet-samenwonend-publiek’ ook op 1,5 meter van elkaar.

Vragen

Misschien is het een stap om Uw huiskamer beschikbaar te stellen of andere ruimte te regelen?
Misschien rijzen er vragen? Vragen over bijvoorbeeld:

  • de ruimte,
  • de akoestiek,
  • de vergoeding,
  • de beschikbare data,
  • de inhoud van de voorstelling,
  • de duur en de tijden,
  • de acteurs,
  • etc..

Dat is logisch, want de organisatie van zo’n ‘huiskamervoorstelling’ voelt voor de ‘gastheer’ uiteraard als een hele verantwoordelijkheid.
Stel Uw vragen gerust via:
[email protected]
en dan komen we er snel bij U op terug!