Voorstelling: ‘Onder het Melkbos’

TALK

Theatergroep Alkmaar (TALK) is een samenwerkingsverband tussen:
Theaterstichting De Blauwe Feniks, Zoeklicht Collectief en Puntkomma Producties.
Deze drie theatergroepen hebben de krachten gebundeld om van de roemruchte tekst:
“Onder Het Melkbos” van Dylan Thomas een unieke voorstelling te maken.
Vanaf seizoen ’21/’22 te zien in zowel theaters als ook in huiskamers!

Meer informatie op de website van Theatergroep Alkmaar – http://talk.theater

ONDER HET MELKBOS

“Onder Het Melkbos” is een literair hoogstandje van de beroemde Welshe dichter Dylan Thomas. Oorspronkelijk, halverwege de 20ste eeuw, als “stemmenspel” door hemzelf op de radio vertolkt, vond de tekst sindsdien zijn weg naar theater, TV en bioscoop. Talloze keren is het gespeeld en verfilmd in even zovele vormen: van theatermonologen, voltallige ensemblestukken met meer dan vijftig spelers tot psychedelisch ogende televisie-films. In 2021 speelde het Britse National Theatre een succesvolle toneelversie op West End in Londen, met in de hoofdrol de bekende acteur Michael Sheen.

“Onder Het Melkbos”, in deze theaterbewerking gebaseerd op de prachtige nieuwe vertaling van Erik Bindervoet uit 2020, neemt je een etmaal mee naar een klein vissersdorp aan de kust, alwaar je een inkijkje krijgt in de levens en intriges van de kleurrijke bewoners. Aan de hand genomen door een duo vertellers word je meegesleurd in de tsunami van hun dromen, angsten, eigenaardigheden, verlangens en geheimen… en ongemerkt ga je een beetje van ze houden.

De tientallen rollen worden vertolkt door slechts twee acteurs die, zonder rekwisieten, met behulp van vijf peertjes licht en twee houten blokken, op een kleine 9m2 een ode brengen aan: literatuur en theater. Maar bovenal: aan de verbeelding!

“Onder Het Melkbos” wordt onder de vlag van TALK (Theatergroep Alkmaar) gespeeld door acteurs:

Linda van Pesch – van Ginneken en Nico Meurs in een regie van Maarten Elout.

Under Milk Wood © The Dylan Thomas Trust 1954.

INFORMATIE

Flyer
Trailer
Speellijst
Info: Dylan Thomas
Extra info: Onder het Melkbos
Cast
Recensie
Pers