Frederik de Groot (1946)
De regie van de eerste voorstelling (‘Kunst’) van De Blauwe Feniks is in handen van niemand minder dan Frederik de Groot.

Als acteur is Frederik de Groot bekend van televisieseries als: ‘De Fabriek’ en ‘Unit13’. Ook speelde hij in vele speelfilms, waaronder een hoofdrol
in: ‘Pastorale ’43′. Rond Kerst speelt de Frederik zelf in het Westfries Museum al tien jaar lang de succesvolle solovoorstelling: ‘Scrooge’. Daarnaast is hij regisseur, theaterdocent en auteur van het boek: ‘Groots acteren in 3 stappen’. In 2018 deed Frederik als zanger mee aan ‘The Voice Senior’ (RTL4).

Frederik is bovendien al jarenlang een voorloper en initiatiefnemer in het produceren van zogenaamde: ‘huiskamervoorstellingen’. Voorstellingen die door de intieme setting van de eigen huiskamer een bijzondere ambiance en meerwaarde krijgen. De acteurs en het publiek zitten letterlijk op elkaars huid in een omgeving die bekenden vertrouwd is, maar die nu dienst doet als decor van een theatervoorstelling. Dit levert een unieke en spannende ervaring op die onvergelijkbaar anders is dan een bezoek aan de schouwburg!