Frederik de Groot (1946)
De regie van de eerste voorstelling (‘Kunst’) van De Blauwe Feniks is in handen van niemand minder dan Frederik de Groot.

Als acteur is Frederik de Groot bekend van televisieseries als: ‘De Fabriek’ en ‘Unit13’. Ook speelde hij in vele speelfilms, waaronder een hoofdrol
in: ‘Pastorale ’43′. Rond Kerst speelt de Frederik zelf in het Westfries Museum al tien jaar lang de succesvolle solovoorstelling: ‘Scrooge’. Daarnaast is hij regisseur, theaterdocent en auteur van het boek: ‘Groots acteren in 3 stappen’. In 2018 deed Frederik als zanger mee aan ‘The Voice Senior’ (RTL4).

Frederik is bovendien al jarenlang een voorloper en initiatiefnemer in het produceren van zogenaamde: ‘huiskamervoorstellingen’. Voorstellingen die door de intieme setting van de eigen huiskamer een bijzondere ambiance en meerwaarde krijgen. De acteurs en het publiek zitten letterlijk op elkaars huid in een omgeving die bekenden vertrouwd is, maar die nu dienst doet als decor van een theatervoorstelling. Dit levert een unieke en spannende ervaring op die onvergelijkbaar anders is dan een bezoek aan de schouwburg!

Maarten Elout

Maarten Elout is artistiek leider, regisseur en tekstschrijver van het Alkmaarse productiehuis Superstar Theaterproducties. Daarnaast is hij actief als regisseur, schrijver en maker van losse theaterprojecten. Zijn trefzekere, minimalistische en naar abstractie neigende regiestijl laat veel ruimte voor de verbeelding en verleidt je op subtiele wijze je eigen perspectief en overtuigingen tegen het licht te houden.
In seizoen ’21-’22 voert Maarten  de regie op twee toneelstukken: Het laatste Kievitsei – oorspronkelijk een jaren ’90 creatie van het Haarlemse Toneelgezelschap Het Volk, nu in een nieuw, absurdistisch jasje gestoken door de professionals van De Blauwe Feniks – en Onder het Melkbos – de lyrische en door critici bejubelde toneeltekst van de in 1953 overleden, uit Wales afkomstige dichter en auteur Dylan Thomas, waarin twee acteurs in een kleine anderhalf uur zo’n 50 personages uit een klein vissersdorp tot leven wekken.