Spelers

Op 15-jarige leeftijd werd Nico Meurs gegrepen door het theater. Hij werd lid van een amateurgezelschap en volgde daarnaast in de avonduren diverse spellessen. Zo ontstond het verlangen om te worden toegelaten op de Toneelschool in Amsterdam. Dat lukte toen hij 19 jaar was en in 1994 studeerde hij af. In de jaren die volgden heeft Nico: gespeeld, geregisseerd, les gegeven, gerecenseerd en een aantal stukken geschreven.
Na een ‘sabbatical’ is hij nu weer terug bij zijn jeugdliefde: het theater. Naast het spelen, houdt hij zich als ook bezig met het (her-)schrijven, bewerken en vormgeven van de voorstellingen.

Zijn theatermotto is van ‘held’ Samuel Beckett:
“Ever tried. Ever failed. No matter.
Try again. Fail again. Fail better.”

Yannick Weermeijer studeerde in 2016 af bij Faaam (Film Actors Academy and Masterclasses). Tijdens en na zijn opleiding speelde Yannick in een aantal korte films, commercials en debuteerde hij op het witte doek in ‘Jezus van de Javastraat’ van Bram van Splunteren. Hij speelt ook in de Australische productie ‘Red Heart, Blank Face’. Deze film kwam in augustus 2018 uit. Behalve film begon het podium steeds meer te lonken en na vele masterclasses aan de IHTS (Internationale Hogere Theater School te Frankrijk) wist hij het zeker: ‘ik moet het theater in’. Hij volgde vervolgens drie jaar lang lessen aan Theaterschool ‘De Trap’ om zijn techniek te verbeteren. Inmiddels heeft hij ook in meerdere theaterstuk-ken gespeeld en is zijn honger naar ‘spelen’ alleen maar groter geworden!

Gastspelers

Shane Redondo studeerde in 2016 af bij Faaam (Film Actors Academy and Masterclass). Tijdens en na zijn opleiding pakte Shane meerdere projecten
aan. Zo speelde hij al in de speelfilms: ‘De Nacht’, ‘Jezus van de Javastraat’ en de Australische productie ‘Redheart Blankface’. Daarnaast was hij ook te zien in een aantal series, zoals: ‘Mocro Maffia’, ‘Nieuwe Buren’, ‘De Spa’ en ‘Judas’.
Shane is na zijn opleiding bij Faaam naar Ierland gegaan om daar lessen te volgen aan ‘Bow Street’ in Dublin. Daarnaast volgde hij masterclasses aan de IHTS (Internationale Hogere Theater School te Frankrijk). Onlangs maakte Shane zijn theaterdebuut in de Engelstalige productie ‘Wet’. Bij de Blauwe Feniks speelt Shane in de voorstelling: ‘Kunst’.

Lars Belleman studeerde in 2020 af aan de acteursopleiding van het NOVA College in Haarlem. Van kinds af aan is hij al bezig in en rondom het theater. Hij heeft in de jaren van zijn studie zich veel verbreed op het gebied van theater, waar het begon bij regionale amateurverenigingen wilde hij steeds meer en greep veel kansen aan die op zijn pad kwamen. Zo speelde hij o.a. in ‘Het Verjaardagsfeest’ van Harold Pinter op het theaterfestival ‘Maakland’ van de AHK (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten). Een deel van zijn afstuderen deed hij in de theatervoorstelling ‘Fritz, 75 jaar vrijheid’ waarin hij de titelrol van Fritz Conijn speelt. Bij de Blauwe Feniks speelt Lars in de voorstelling: ‘Het Laatste Kievitsei’.