Voorstelling: ‘Kunst’

De afgelopen maanden hebben we onze voorstelling: ‘KUNST’ zo’n vijfendertig keer gespeeld: in huiskamers, maar ook in galerieën. Met veel succes, mogen we wel zeggen. En omdat de reacties zo goed zijn, hebben we eerder al kunnen besluiten om onze speellijst flink uit te breiden. Maar ook deze data zijn nu, op een enkele na, volgeboekt!

Dus mocht U interesse in een huiskamervoorstelling hebben, dan is dit écht de laatste mogelijkheid om ‘KUNST’ in huis te halen. Een datum rechtstreeks vastleggen en reserveren, kan middels de knop in onze Speellijst. Maar U kunt natuurlijk ook een mail sturen naar: [email protected]

N.B.:
Mocht U een ándere datum in gedachten hebben, dan is overleg hierover natuurlijk wel altijd mogelijk.

‘KUNST’

‘KUNST’ is een stuk over de vriendschap tussen: Serge, Marc en Yvan. Ze kennen elkaar al jaren, maar zo langzamerhand groeien ze wat uit elkaar.
Yvan gaat binnenkort eindelijk trouwen, Marc wordt met de jaren almaar cynischer en Serge koopt een abstract schilderij… Het is een wit doek met daarop een aantal dunne, diagonale lijnen. Hij heeft er €185.000,- voor betaald.
Deze aankoop blijkt een bom onder de vriendschap te zijn.

Klassieker

‘KUNST’ is een internationale klassieker; vol humor en scherpe randjes. Het gaat uiteraard over vriendschap, verwachtingen en vertrouwen. Regisseur is niemand minder dan Frederik de Groot. Enerzijds neemt het stuk moderne kunst op de hak, anderzijds breekt het er een lans voor.
Het wordt sinds de première in ’94 met grote regelmaat in theaters in binnen- en buitenland gespeeld.

Huiskamervoorstelling

Wij pakken het echter ánders aan.
Omdat het stuk zich afspeelt in huiselijke setting, hebben wij er voor gekozen om de voorstelling ook daadwerkelijk in huiskamers te spelen. Letterlijk bij de mensen thuis!
De voorstelling naar de mensen toebrengen en laten plaatsvinden in de vertrouwdheid van de eigen omgeving, noemen we: ‘huiskamervoorstellingen’.
Het concept van zo’n ‘huiskamervoorstelling’ is eigenlijk heel simpel:
de geïnteresseerde ‘gastheer’ of ‘gastvrouw’ nodigt familie, vrienden en kennissen uit en wij komen het stuk in deze setting voor hen spelen. Dat kan letterlijk een huiskamer zijn, maar ook een atelier, galerie of werkplaats. Een kleinere ruimte is geen bezwaar, want dan passen we de mis-en-scene daar gewoon op aan. Voordeel is dat Uw huiskamer een theater wordt, met een besloten gezelschap aan publiek wat speciaal daarvoor door U is uitgenodigd.
Misschien vindt deze voorstelling plaats ter gelegenheid van een verjaardag, een bijeenkomst van een vriendenclub, na afloop van een etentje, of bij de opening van een expositie?
‘KUNST’ leent zich hier uiteraard fantastisch voor!

Galerie

Maar er zijn ook andere plekken te bedenken waar juist déze voorstelling tot zijn recht zal komen en een meerwaarde zal zijn boven de traditionele gang naar het theater. Hoe fantastisch en inspirerend is het om een stuk dat gaat over kunst ook daadwerkelijk in een museum op te voeren? Of in een galerie, of bij de Kunstuitleen? ‘KUNST’ omringd door…; kúnst!

Voor onze voorstelling hebben we niets bijzonders nodig. Geen groots decor, geen lichtinstallatie of mengpaneel, geen projecties of microfoons. Uitsluitend ons spel in een omgeving die perfect aansluit bij de setting van het stuk. En dat is wat alle openbare ruimtes wel te bieden hebben:
een aantal stoelen, misschien een tafel, een deur.
En een klein beetje bewegingsruimte. En daarbij beloven we uiteraard dat er niets geks of wilds zal gebeuren.

Vragen

Misschien is het een stap om Uw huiskamer/atelier beschikbaar te stellen.
Misschien rijzen er vragen? Vragen over bijvoorbeeld:

  • de ruimte,
  • de akoestiek,
  • de vergoeding,
  • de beschikbare data,
  • de inhoud van de voorstelling,
  • de duur en de tijden,
  • de acteurs,
  • etc..

Dat is logisch, want de organisatie van zo’n ‘huiskamervoorstelling’ voelt voor de ‘gastheer’ uiteraard als een hele verantwoordelijkheid.
Stel Uw vragen gerust via:
[email protected]
en dan komen we er snel bij U op terug!